SoyProFat

GMO FREE KRMIVO S VYVÁŽENOU BÍLKOVINNOU A ENERGETICKOU HODNOTOU
S požadavkem na ekonomicky rentabilní výrobu živočišných produktů se klade důraz na produkční účinnost krmiv -  zvyšování obsahu využitelné energie a bílkovin. SoyProFat –  Non GMO energeticko - bílkovinné krmivo, které spojuje výhody sójového extrahovaného šrotu a plnotučné “Full fat” sóje. Moderní technologický proces a přísná výrobní kontrola garantuje vysokou a stabilní kvalitu této universální a nepostradatelné složky krmných dávek  všech vysoce užitkových hospodářských zvířat.  

Charakteristika

Nepostradatelným univerzálním krmivem pro zvířata je sójový extrahovaný šrot. Při jeho výrobě se z rozemletých sójových bobů působením tepla a rozpouštědla (hexen) extrahuje přibližně 18-20% sójového oleje. Následně se odstraní použité rozpouštědlo. Takto vyrobený „extrahovaný sójový šrot“ obsahuje vysoký podíl bílkovin (44-48%) a  nízký podíl oleje (1-2%). Je nejvíce používanou surovinou v krmivářském průmyslu.
Plnotučná „full fat“ sója je krmivo, které má vysoký podíl bílkovin (33-35%), příznivý obsah esenciálních aminokyselin a velký podíl oleje (18-22%). Nicméně s o ohledem na vysoký obsah anti-nutričních látek je potřebné sójové boby tepelně ošetřit. Je řada způsobů jak eliminovat anti-nutriční látky, které jsou citlivé na teplo (inhibitory proteáz – trypsin, chemotrypsin, lektin), avšak k odstranění dalších anti-nutričních látek (ureáza, glycin a Beta-Conglycinin) je nutné použít další technologie zpracování – extruzi.
Krmivo SoyProFat – extrudované sójové výlisky - v sobě spojují výhody extrahovaného sójového šrotu (vysoký obsah proteinu) a plnotučné „full fat“ sóje (vysoký obsah energie)  

Skladování

Skladování a manipulace se SoyProFat je jednoduché, obdobné jako při obilovinách nebo sójovém šrotu. Krmení touto formou výrobku minimalizuje náklady na skladování a manipulaci.

Stáhnout SoyProFat.pdf

Tyto webové stránky používají cookies ke zlepšení našich stránek pomocí vašich zkušeností. Pokud pokračujete, souhlasíte s používáním souborů cookies. Další informace naleznete v našich pravidlech souborů cookies.