Pivovarské kvasnice

PIVOVARSKÉ KVASNICE, jakožto vedlejší pivovarský produkt, vznikají při kvasném procesu, když se slad (mladina) mění na pivo. Základem získávání sladu je kvalitní pivovarnický ječmen se speciálními vlastnostmi. Ječmen začne po několikanásobném namáčení a navlhčení klíčit. Takto vzniklé klíčky se oddělí od zrna, přičemž se většina získaného škrobu mění na slad. Pomocí pivovarských kvasnic se uhlohydráty mění na alkohol. Během tohoto procesu se uvolňují i pivovarské kvasnice, které firma BEUKER prodává jako vlhké krmivo pro hospodářská zvířata.
Dobrá kvalita pivovarských kvasnic od firmy BEUKER se zabezpečuje neustálou kontrolou základních surovin, jakož i odborným vedením při výrobním procesu, skladování a dopravě. Vzhledem k tomu, že se kladou velmi vysoké nároky na kvalitu piva, mají vysokou kvalitu i kvasnice, dodávané firmou BEUKER.

Charakteristika

Pivovarské kvasnice jsou použitelné u kterékoliv kategorie chovu prasat. Tento produkt vynikajícím způsobem doplňuje a vyrovnává krmné dávky od odstávčat až po výkrm a chovné prasnice. Tímto způsobem lze podávat krmnou dávku s vysokou dávkou energie a bílkovin.
Biologická hodnota bílkovin pivovarských kvasnic je 70, a tak patří k vysokohodnotným komponentům, jako je např. extrahovaný sojový šrot. Pivovarské kvasnice jsou bohaté na vitaminy B1, B2 a B6. Pivovarské kvasnice snižují náklady na krmiva.

Doporučené dávky

Podle kategorie prasat můžeme pivovarskými kvasnicemi nahradit následující část denní krmné dávky:

 

Prasátka

(7 do 25 kg)

Výkrm

(25 do 45 kg)

Výkrm 

(45 do115 kg)

Prasnice

% Pivovarských kvasnic zo Sušiny denní KD

 

Do 5%

 

Do 8%

 

Do 12%

 

Do 10%

Skladování

Pivovarské kvasnice jsou tekutý produkt, který lze skladovat 1 až 2 týdny. Jsou-li kvasnice dobře okyseleny, lze je skladovat minimálně 8 týdnů. Optimální obsah zásobníku je minimálně 40 m3. Aby nedocházelo k sedimentaci, doporučujeme kvasnice před každým odběrem promíchat, takže je dobré, pokud je zásobník vybaven míchacím zařízením.

Pivovarské kvasnice od firmy BEUKER by se měly používat z následujících důvodů:

  • snižují vlastní náklady na krmiva
  • dodávají se průběžně po celý rok
  • jsou koncentrovaným zdrojem energie a bílkovin
  • mají vynikající skladbu aminokyselin
  • snižují pH polévky, čímž přirozeně snižují výskyt průjmů v chovech (E. coli, dyzentérie)
  • snadno se skladují a zkrmují

Download PDF

Print page

Wybierz swój region:   

Tyto webové stránky používají cookies ke zlepšení našich stránek pomocí vašich zkušeností. Pokud pokračujete, souhlasíte s používáním souborů cookies. Další informace naleznete v našich pravidlech souborů cookies.